Bedrijvencontactdagen Leeuwarden

Op dinsdag 20 en woensdag 21 maart tussen 12.00 en 22.00 uur, staan wij met onze stand boordevol projecten op de bedrijvencontactdagen in het WTC te Leeuwarden. U vindt ons in stand 4014! Wij zien er naar uit u te ontmoeten, om samen nieuwe kansen aan te boren.

Hier kunt u meer informatie vinden over dit netwerkevent

Staalconstructie bedrijfspand Joure

Vanmorgen is er gestart met de montage van de staalconstructie voor het bedrijfspand met kantoor van Visser Interieur in Joure.
Ook vanaf de snelweg A7 wordt het gebouw al zichtbaar.

Bekijk hier het ontwerp

Start Amstelkwartier Amsterdam

De werkzaamheden aan het bestaande woongebouw Amstelkwartier te Amsterdam zijn gestart. De bovenste bouwlaag met dakterras wordt getransformeerd naar woonruimte. Hiermee wordt de vijfde bouwlaag volledig ingevuld en wordt het woongebouw bestendig gemaakt voor een eventuele toekomstige optopping.

VERSTERKING VAN ONS TEAM

Vanaf 1 maart verwelkomen wij onze nieuwe collega Aafke Veenstra. Aafke is bouwkundige en gaat ons groeiende team ondersteunen bij de technische uitwerking van onze projecten. Haar jarenlange ervaring en technische kennis op het gebied van woning- en utiliteitsbouw komt uitstekend van pas om onze huidige opdrachten van bouwkundige en duurzame kwaliteit te voorzien zoals wij die ambiëren. Wij wensen Aafke heel veel werkplezier toe!

ZIN IN EEN POTJE?

Wie houdt er nou niet van een potje tafelvoetbal? We zijn vandaag sportief begonnen aan de nieuwe week met een potje voetbal op onze gloednieuwe voetbaltafel. Deze duurzame voetbaltafel is volledig gemaakt van karton en hout (70% gerecycleerd en 30% FSC) en toont aan dat design, degelijkheid en duurzaamheid in één gaan. Iets waar wij ons bij Bouma Bouwadvies heel goed in kunnen vinden.

NIEUWBOUW WOONHUIS

Voor de nieuwbouw van een vrijstaande woning hebben we de omgevingsvergunning ontvangen. De woning is ontworpen met een optimale oriëntatie op de zon. Het huis wordt voorzien van grote raampartijen, waardoor volop gebruik gemaakt wordt van binnenvallend daglicht om voordeel te halen op besparing van energie. Lees hier meer.

NIEUWBOUW BEDRIJFSPAND GESTART

De nieuwbouw van het bedrijfspand voor Visser Interieur te Joure is gestart. De eerste paal zal snel geslagen worden. De bouwactiviteiten vinden plaats ‘in onze achtertuin’. Daardoor kunnen we volop genieten van de voortgang en uitkijken naar het prachtige eindresultaat.

Nieuwsgierig? Bekijk hier het ontwerp.

 

 

LEZING CIRCULAIR BOUWEN

Gister heeft Harm Tigchelaar, in het kader van de Week van de Circulaire Economie, een lezing gegeven over Circulair Bouwen in de Praktijk. Aan de hand van de circulair gerealiseerde School voor Uniformberoepen te Leeuwarden van de ROC Friese Poort,  werd uitleg gegeven over de uitdagingen in het ontwerpproces en welke leermomenten zijn opgedaan om de ambitie van een circulaire gebouwde omgeving te versterken.

Je kunt hier de lezing downloaden:
Lezing CB in de praktijk_20180117

Voor architecten betekent dat het lineaire proces omgevormd moeten worden naar een circulaire proces. We moeten nog bewuster nadenken over de levensloop van onderdelen én hoe deze teruggebracht kunnen worden in de keten en de opgedane kennis vooral blijven delen en uitdragen! Voor het nieuwbouwproject in Leeuwarden is nagedacht over toekomstig hergebruik, de toepassing van bestaande onderdelen en de toepassing van milieubewuste materialisering, met als doel om waardebehoud van het vastgoed te realiseren. De keuzes zijn vastgelegd in een uitgebreid gebouwpaspoort, waardoor de nieuwe school fungeert als ‘donorpand’ voor de toekomst.

CIRCULAIR BOUWEN IN DE PRAKTIJK

Ben jij benieuwd hoe circulair bouwen er in de praktijk uitziet?
Kom dan tijdens de Week van de Circulaire Economie op woensdagmiddag 17 januari een kijkje nemen bij de nieuwe ROC Friese Poort in Leeuwarden. In slechts 7 maanden tijd werd de nieuwe thuisbasis voor de opleidingen van Uniformberoepen, welke ruimte biedt aan 800 studenten, 100% energieneutraal en circulair gebouwd.

Tijdens dit evenement vertelt hoofd facilitair bedrijf Jaap van Bruggen je meer over de rol van de opdrachtgever in circulair bouwen. Architect Harm Tigchelaar geeft inzichten in praktische problemen in het ontwerpen van een circulair gebouw én hoe deze bij ROC Friese Poort zijn overwonnen. Tot slot kan je tijdens de rondleiding het gebouw en de technieken zelf bekijken. Het evenement wordt afsloten met een hapje, drankje en een prettig gesprek.

PROGRAMMA

  • 15.15 uur: ontvangst
  • 15.30 uur: rol van de opdrachtgever in circulair bouwen, Jaap van Bruggen, ROC Friese PoorT
  • 15.45 uur: uitdagingen in het ontwerpproces, Harm Tigchelaar, architect
  • 16.15 uur: rondleiding
  • 17.00 uur: afsluiting met hapje en drankje

AANMELDEN
Wil je deze bijeenkomst bijwonen? Meld je dan nu aan. Vooraf registreren is verplicht. Dit kan tot en met maandag 15 januari 2017. Na uw aanmelding ontvangt je een bevestigingsmail.

TOT DAN!

SIGNING FLAT AMSTERDAM

De renovatie en restyling van de trappenhuizen in de Postjeswegflat in Amsterdam vordert gestaag.
De wanden zijn wit gesausd, de trappen en balustraden geschilderd en voorzien van vloer- en traptredetegels, puien zijn geschilderd en ook de nieuwe signing is aangebracht in het eerste trappenhuis.
Op de foto is de 6 te zien van de zesde verdieping, met daarnaast het bordje met de huisnummers.