AANVRAAG OMGEVINGSVERGUNNING NIEUWBOUW WONING

Bouma Bouwadvies heeft een ontwerp gemaakt voor een duurzame woning in Oppenhuizen.
Vandaag is hiervoor de aanvraag omgevingsvergunning gedaan.
De woning heeft alle voorzieningen gelijkvloers op de begane grond, waardoor zij levensloopbestendig is.
Het ontwerp geeft een knipoog naar de jaren ’30 architectuur, met gemetselde ‘oortjes’ en sierlijke schoorstenen.
Een modern ruim hoekkozijn geeft uitzicht over het water en de weilanden daarachter.

 

NIEUWE BRANDWEERKAZERNE WORDT CIRCULAIR GEBOUWD

Deze week hebben wij de omgevingsvergunning ontvangen voor de circulair te bouwen brandweerkazerne te Surhuisterveen. In opdracht van de Veiligheidsregio Fryslan heeft Bouma Bouwadvies het ontwerp en de technische uitwerking voor deze kazerne verzorgd. ‘Re-duce, re-use en re-cycle’ en ‘droog bouwen’ zijn de belangrijkste circulaire uitgangspunten voor dit project. De nieuwe brandweerkazerne bestaat uit een demontabel staalskelet voorzien van prefab houtskeletbouw buitengevels met demontabele buitenkozijnen en – gevelbekleding. De stabiliteit van het gebouw wordt gevonden in de stijfheid van de staalconstructie zelf, door specifieke verbindingen en doordachte koppelingen. Hierdoor is het inbouwpakket flexibel, bestaande uit prefab scheidingswanden en een houten verdiepingsvloer en eenvoudige aan te passen op toekomstige functieveranderingen. Het dak wordt voorzien van sedumcasssettes om de biodiversiteit te stimuleren.

De materialisatie bestaat veelal uit cradle-to-cradle materialen of ‘groene’ materialen, welke in de toekomst te hergebruiken of te recyclen zijn en daarmee volledig passen binnen de circulaire doelstelling. Door de materialen te leveren met een terugname garantie van de leverancier en deze zorgvuldig te documenteren, krijgen de materialen een identiteit. Dit maakt toekomstig hergebruik van de materialen beter mogelijk, met als resultaat dat afval gereduceerd wordt. Kortom; een gebouw met toekomstwaarde.

Het gebouw wordt gasloos uitgevoerd. Voor de installaties ligt de nadruk op het toepassen van technieken en installaties die remontabel zijn. Dat wil zeggen dat de installaties in delen uit elkaar kunnen worden gehaald en elders weer kunnen worden opgebouwd. De installaties worden niet weggewerkt maar zijn grotendeels zichtbaar aangebracht. Hierdoor kunnen de toepaste materialen en componenten bij demontage van het gebouw weer worden hergebruikt.

De verwachting is dat de nieuwbouw van de brandweerkazerne na de zomer gaat starten.

BOUW 7 WONINGEN GESTART

Afgelopen vrijdag is op een feestelijke manier de start van bouw van 7 woningen te Amsterdam gevierd. De woningen liggen in de recent vernieuwde Waterlandpleinbuurt, direct aan het park De Groene Zoom. De woningen hebben overeenkomsten in constructie, verdiepingshoogten en indeling maar hebben wel een duidelijke eigen identiteit, wat tot uiting komt in het metselwerk. De woningen worden in februari 2019 opgeleverd.

NIEUWBOUW RECREATIEWONING

Onlangs hebben we een ontwerp gemaakt voor een kleine recreactiewoning. Wij zijn uiteraard supertrots op dit ontwerp en daarom brengen we hem graag onder de aandacht. Iemand nog een tiny-house nodig?

Bedrijvencontactdagen Leeuwarden

Op dinsdag 20 en woensdag 21 maart tussen 12.00 en 22.00 uur, staan wij met onze stand boordevol projecten op de bedrijvencontactdagen in het WTC te Leeuwarden. U vindt ons in stand 4014! Wij zien er naar uit u te ontmoeten, om samen nieuwe kansen aan te boren.

Hier kunt u meer informatie vinden over dit netwerkevent

Staalconstructie bedrijfspand Joure

Vanmorgen is er gestart met de montage van de staalconstructie voor het bedrijfspand met kantoor van Visser Interieur in Joure.
Ook vanaf de snelweg A7 wordt het gebouw al zichtbaar.

Bekijk hier het ontwerp

Start Amstelkwartier Amsterdam

De werkzaamheden aan het bestaande woongebouw Amstelkwartier te Amsterdam zijn gestart. De bovenste bouwlaag met dakterras wordt getransformeerd naar woonruimte. Hiermee wordt de vijfde bouwlaag volledig ingevuld en wordt het woongebouw bestendig gemaakt voor een eventuele toekomstige optopping.

VERSTERKING VAN ONS TEAM

Vanaf 1 maart verwelkomen wij onze nieuwe collega Aafke Veenstra. Aafke is bouwkundige en gaat ons groeiende team ondersteunen bij de technische uitwerking van onze projecten. Haar jarenlange ervaring en technische kennis op het gebied van woning- en utiliteitsbouw komt uitstekend van pas om onze huidige opdrachten van bouwkundige en duurzame kwaliteit te voorzien zoals wij die ambiëren. Wij wensen Aafke heel veel werkplezier toe!

ZIN IN EEN POTJE?

Wie houdt er nou niet van een potje tafelvoetbal? We zijn vandaag sportief begonnen aan de nieuwe week met een potje voetbal op onze gloednieuwe voetbaltafel. Deze duurzame voetbaltafel is volledig gemaakt van karton en hout (70% gerecycleerd en 30% FSC) en toont aan dat design, degelijkheid en duurzaamheid in één gaan. Iets waar wij ons bij Bouma Bouwadvies heel goed in kunnen vinden.

NIEUWBOUW WOONHUIS

Voor de nieuwbouw van een vrijstaande woning hebben we de omgevingsvergunning ontvangen. De woning is ontworpen met een optimale oriëntatie op de zon. Het huis wordt voorzien van grote raampartijen, waardoor volop gebruik gemaakt wordt van binnenvallend daglicht om voordeel te halen op besparing van energie. Lees hier meer.